top of page

Online Kurs za kuvara

Budi deo nove grupe. Upiši se odmah!

kurs-za-kuvara (1).png

Epidemija je u potpunosti promenila ugostiteljstvo, ali svi su nastavili da jedu. Kurs za kuvara organizujemo sa instruktorima koji imaju dugogodišnje iskustvo. Oni su za vas "sažvakali" teoriju koja vam je neophodna. Teoriju koja je kratka i primenjiva, a podeljena je od sanitarnih uslova, preko obaveznih kuhinjskih procesa, ali i trikova oko skladištenja i racionalnog korišćenja namernica.

 

Naučićete ne samo osnove, već i tajne velikih kuvara. Nakon teorije, u saradnji sa vama i vašim zahtevima vam nalazimo restoran u kom pohađate praksu. Poklanjamo vam besplatno sanitarni pregled ako se upišete do kraja meseca. Zato ne gubite vreme, već se spremite znanjem i veštinama za Postkovid svet.
 

Online kurs za kuvare

Biti kuvar sigurno je jedno od trenutno najperspektivnijih zanimanja. To potvrđuje i popularnost ovog kursa na našoj platformi. Svaki peti polaznik na Božidarcu Digital je upravo na kursu za kuvara.

 

Potražnja za profesionalnim kuvarima, čak i u doba pandemije, kada je dosta restorana zatvoreno, nastavlja da raste. Online dostava hrane povećala se značajno, a usluga je morala da se prilagodi novim okolnostima. Online kurs za kuvara na Božidarac Digital platformi daje vam jedinstvenu priliku da savladate neophodne veštine kuvanja.

 

Slušajte teorijiski deo kursa iz udobnosti doma koji će vas pripremiti za praktičan rad u restoranu. Nakon završene prakse za priznatim sertifikatom možete početi svoju karijeru kuvara.
 

Kurs kuvanja online na Božidarac Digital platformi

 

Za obavljanje poslova kuvara važna je urednost, spretnost ruku i prstiju, ljubaznost, i strpljivost u radu sa ljudima. Novim načinom učenja kuvanja, uz kombinaciju online učenja i sticanja praktičnog iskustva u restoranima, omogućeno vam je upisom online kursa za kuvare. Cilj praktičnog dela kursa je da vas nauči obradi i pripremi prehrambenih proizvoda osnovnim kuvarskim metodama.

 

Online kurs kuvanja kombinuje teoriju i praksu, tako da svako od polaznika uvežbava postupak rada i proceduru uz upotrebu odgovarajućeg materijala i sredstava. Naučite kao da  pripremite dnevne, nedeljne kao i menije za različite prilike i svečanosti. Teorijsko-praktična nastava se izvodi preko online platforme i u kuhinjama restorana/hotela i picerija sa kojima je Božidarac ima ugovor o saradnji.

Kako je organizovan online kurs za kuvara?

 

Online kurs za kuvara podeljen je u nekoliko modula koji će vas uvesti u svet kuvarstva. Naučićete kako da odaberete prave namirnice i kako da koristite određene pribore u pripremi hrane. Imate priliku da steknete veštine pravljenja testa, pica, salata, čorbi i deserta. Posebna pažnja je na primeni HACCP standarda, zaštiti hrane i održavanju higijene. Obuka obuhvata obaveznih 22 časova teorijske nastave sa praktičnim primerima, kako biste nakon savladane teorije bili upućeni na praksu (150 časova) u restoranu, hotelu ili nekom sličnom ugostiteljskom objektu sa kuhinjom.

 

U nastavku teksta možete se upoznati sa detaljima svakog modula na kursu za kuvare.

 

Bezbednost i zaštita na radu u kuhinji

 

  • Mere bezbednosti na radu u kuhinji;

  • Pravilnici o zaštiti na radu i protivpožarnoj zaštiti;

  • Preventivne mere za sprečavanje povreda;

  • Zaštita od električnog udara;

  • Povrede na radu;

  • Lična zaštitna sredstva;

  • Izrada testa iz zaštite na radu.

 

Sprovođenje higijenskih mera, organizacija sopstvenog rada i radnog mesta

 

  • Lična higijena; 

  • Mentalna higijena;

  • Higijena ishrane;

  • Komunalna higijena;

  • Higijena radne sredine;

  • Pojam, značaj i zadaci kulinarstva;

  • Kuhinjske prostorije i sredstva za rad;

  • Upotreba alata i uređaja;

  • Upotreba porculana i stakla;

  • Terminologija u kulinarstvu;

  • Aspekti kvaliteta namirnica i jela;

  • Kontrola kvaliteta.

 

Osnove zanimanja kuvara, prijem, obrada, skladištenje i pakovanje namirnica

 

  • Vrste i kategorije voća i povrća;

  • Vrste mesa, ribe, rakova i školjki;

  • Kategorizacija mesa;

  • Načini obrade namirnica;

  • Uzroci kvarenja pojedinačnih grupa namirnica;

  • Principi skladištenja i čuvanja namirnica.

 

Tehnologija zanimanja, priprema jela za posluživanje

 

  • Planiranje i oblikovanje jelovnika i menija;

  • Doručak;

  • Trebovanje namirnica;

  • Vidovi mehaničke i termičke obrade namirnica;

  • Doziranje namirnica prema normativu;

  • Formiranje porcije prema normativu;

  • Izrada dekorativnih elemenata;

  • Oblikovanje voća i povrća;

  • Oblikovanje mlečnih proizvoda;

  • Serviranje i dekorisanje jela;

  • Dnevni obroci;

  • Salate;

  • Supe i čorbe;

  • Jela od povrća i prilozi;

  • Topla predjela.

 

Vođenje evidencije

 

  • Vrste evidencije u kuhinji

  • Procedura evidentiranja porudžbina i izdatih obroka

  • Elementi kalkulacije za jela i menije

  • Trebovanje potrebne količine namirnica

  • Popisivanje namirnica

  • Evidencija rashodovanih i neispravnih namirnica

  • Primena normativa

 

Praksa u restoranu za svakog polaznika

 

Kada odslušate online kurs za kuvanje sledi najzanimljiviji deo - praktično iskustvo u kuhinji  odabranog restorana ili hotela. Praktična nastava obezbeđena je za svakog polaznika, a u zavisnosti od interesovanja za odabranu kuhinju i lokaciju. Božidarac Digital takođe obezbeđuje besplatan sanitarni pregled za izdavanje sanitarne knjižice. Na obuci se uče upotreba uređaja, alata i pribora, obrada hrane i priprema različitih jela, aranžiranje, čuvanje i skladištenje hrane, higijenski i bezbednosni protokoli. Praksa koju organizujemo u trajanju od 150 časova je sjajna prilika da testirate svoje umeće i savladate sve neophodne veštine profesionalnog kuvara. Nakon završetka obuke obezbeđen vam je priznati sertifikat koji možete iskoristiti prilikom konkurisanja na posao kuvara. 

Vreme trajanja Božidarac Digital online kursa za kuvara: 

 

Ukupno: Teorijska nastava - 22 časa; praktična nastava u restoranima - 150 časova.

Dinamika rada: 2 puta nedeljno po 2 školska časa, u poslepodnevnim terminima

 

Cena teorijske online nastave kursa sa praktičnim primerima i načini plaćanja:  

  • Cena: 17.900 RSD

  • BESPLATAN SANITARNI PREGLED ZA UPISANE POLAZNIKE DO 15. decembraPrijavi se odmah na linku ovde. 
     

Praksa: u nekom od renomiranih restorana. Dinamiku polaznik dogovara sa instruktorom iz ugostiteljskog objekta, čim polaznik krene na teoriju i nakon što se stvore uslovi, od čega zavisi vreme trajanja obuke.

Literaturu obezbeđuje Božidarac Digital po ceni od 1.500 dinara.
 

Cena praktične nastave kursa i načini plaćanja:  

  • Cena: 18.900 RSD

kurs za kuvara.jpg

Iskustvo polaznika online kursa za kuvara

 

Online kurs za kuvara koji kombinuje online predavanja i praksu u restoranima pokazao se kao izuzetno zanimljiv za mnoge polaznike. Milan Đorđević je jedan od polaznika koji je ostao bez posla konobara u toku trenutne pandemije.

 

„Kako neko ko je deo ugostiteljstva već dugi niz godina upoznat sam sa načinom rada kuhinje. Nažalost tokom pandemije sam ostao bez posla, ali sam primetio da su kuvari nastavili da rade. Odlučio sam da je sada pravo vreme za unapređenje veština, zbog čega sam i upisao kurs za kuvare u Božidarcu Digital. Nakon završetka prakse odmah sam pronašao posao u velikom lancu brze hrane, koji sada najviše dostavlja hranu putem online narudžbina. Definitivno želim da nastavim da se dalje usavršavam i dođem do pozicije glavnog kuvara”, prenosi nam Milan svoje pozitivno iskustvo u prekvalifikaciji.

 

Naš drugi polaznik Janko Milutinović je oduvek voleo da kuva.

 

„Kuvanje je moja velika strast i nakon nekoliko godina razmišljanja konačno sam odlučio da ostvarim svoju veliku želju. Za online kurs za kuvare u Božidarcu dobio sam preporuku od prijatelja, a posebno mi se dopalo što sam teorijski deo mogao da ispratim putem online nastave. Praktični deo nastave je pokazao da nisam pogrešio i da imam talenta. Naučio sam da profesionalno pripremim različita jela i kreativno iskombinujem namirnice. Sada samo čekam da situacija u svetu postane normalna kako bih se prijavio sa posao u internacionalnim hotelima”, sa entuzijazmom nam Janko prenosi svoje planove.

 

Upišite online kursa za kuvara već danas i započnite karijeru u ugostiteljstvu!

bottom of page